Bitumen dakbedekking
De meeste platte daken zijn bedekt met bitumen (of roofing in de volksmond), deze dakbedekking was tot voor kort het meest gangbare materiaal om op platte daken te verwerken. Dit type dakbedekking vereist een heel zorgvuldige plaatsing waarbij de detaillering de kwaliteit bepaalt. Mits vakkundige plaatsing kan u hierbij rekenen op een levensduur van tenminste 15 jaar, maar indien langdurig blootgesteld aan de zon zal deze uitdrogen en op termijn scheurtjes en barsten vertonen.

EPDM dakbedekking
EPDM opent een totaal nieuwe wereld voor wie zijn dak met een kunstof dakbedekking wil afdichten. Ten opzichte van de klassieke dakbedekkingssytemen zoals bitumen biedt EPDM vele voordelen, met name op het gebied van kwaliteit, duurzaamheid en rendabiliteit. Dankzij haar UV- en ozon bestendigheid zal EPDM bij langdurige blootstelling aan de zon niet barsten of uitdrogen.

EPDM dakbedekking kan zowel bij nieuwbouw als bij renovatie toegepast worden en is voor het platte dak ongetwijfeld het materiaal van de toekomst. EPDM wordt koud verlijmd zonder brander. Door de eenvoudige plaatsing is deze dakbedekking eveneens geschikt voor de handige doe-het-zelver.

Gerelateerde artikels

0 reacties

/*-- Code Google Analytics --*/